Intr-o scrisoare deschisa adresata de catre industria eoliana din Europa catre ministerele energiei din cele 28 de tari, membre ale Uniunii Europene se exprima ingrijorarea fata de negocierile purtate in cadrul Consiliului European pe tema pachetului de modificari legislative cu privire la energie, “Clean Energy Package”.

Din negocierile purate pana acum in cadrul Consiliului, reiese faptul ca o serie din propunerile inaintate de catre Comisia Europeana in pachetul initial legislativ au fost restranse substantial. Rezultatul acestor prime discutii au condus la distorsionarea calendarelor Nationale de implementare a masurilor necesare a fi impuse pentru atingerea obiectivelor pentru 2030. De asemenea se constata ca programele nationale ce trebuiesc aplicate pentru atingerea obiectivelor sunt in mare lor majoritate voluntare.

Cu ocazia pregatirii lucrarilor de Consiliu industria eoliana atrage atentia asupra masurilor cheie ce trebuiesc incluse in Regulament pentru a putea face o poveste de succes in dezvoltarea energiei regenerabile Europene.

  • Investitorii au nevoie de claritate în privința capacitatilor necesare a fi instalate;
  • Investitorii au nevoie de planuri naționale coerente și detaliate;
  • Investitorii au nevoie de traiectorii ferme pentru dezvoltarea de energie regenerabilă;
  • Investitorii au nevoie de o supraveghere adecvată asupra atingerii tintelor propuse.

Atingerea acestor patru puncte este crucială pentru furnizarea unui regulament care are sens pentru industrie și care poate atrage volumele de investiții necesare pentru a atinge obiectivul UE 2020 privind energiile regenerabile în raport cu costurile.

[pdf-embedder url=”http://rwea.ro/wp-content/uploads/2017/10/4679593.pdf” title=”~4679593″]