Despre

Cine suntem: RWEA

Asociatia Romana Pentru Energie Eoliana (RWEA) este o asociatie non-guvernamentala infiintata in anul 2008.  

RWEA este una dintre cele mai active organizatii  care militeaza pentru crearea unui cadru legal optim, necesar dezvoltarii si operarii instalatiilor de producere a energiei din surse regenerabile si in special din energie eoliana. RWEA  este vocea industriei eoliene din Romania, fiind activ interesata de o crestere sustenabila a cotei de energie din surse regenerabile.

 

In prezent membrii RWEA sunt companii de succes din tara si strainatate regasite in tot lantul de producere a energie electrice, reunind proprietari si operatori de parcuri eoliene, producatori de turbine si echipamente, dezvoltatori de proiecte, firme de consultanta sau case de avocatura care sprijina energia eoliana din Romania

Misiune

RWEA este principala organizatie din Romania ce sustine si promoveaza dezvoltarea energiei regenerabile si in special a celei eoliene. Prin efortul membrilor, isi propune sa creeze conditii avantajoase pentru investitii in industria eoliana din Romania si cresterea sistematica a consumului de energie eoliana in benficiul tuturor consumatorilor.

Viziune

Energia eoliana asigura tranzitia catre un viitor cu emisii scazute de carbon si ofera o varianta sustenabila de producere a electricitatii.

Obiective

Obiectivul principal al RWEA este imbunatatirea si actualizarea permanenta a cadrului legislativ precum si cresterea gradului de constientizarea a beneficiilor utilizarii energiei din surse rgenerabile in Romania. De asemenea se lucreaza la strategii si propuneri pentru a depasi barierele ce stau in calea dezvoltarii energiei regenerabile.

RWEA este membru al: