Despre noi

image image

ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU ENERGIE EOLIANĂ

RWEA (Romania Wind Energy Association) este o organizație non-profit lansată în anul 2008 în cadrul industriei energiei eoliene din România. RWEA este implicată activ în politica națională și internațională și în dialogul de reglementare, comunicare, cercetare și analiză privind extinderea surselor regenerabile de energie, fiind vocea tranziției energetice și a industriei energiei eoliene din România. În prezent, organizația dispune de sprijinul a aproximativ 50 de membri. Liderii de piață, furnizorii de energie electrică, producătorii de turbine, dezvoltatorii, furnizorii de servicii, centrele de instruire, contractorii, companiile juridice, financiare și de consultanță din RWEA reprezintă 2700 MW din cei 3000 MW de energie eoliană ai României. RWEA oferă diverse servicii pentru a sprijini cerințele și nevoile membrilor în dezvoltarea acestora, oferind cele mai bune oportunități de rețea și de învățare din sector, cu scopul de a crea un cadru juridic adecvat pentru ca membrii să își poată dezvolta cu succes activitățile. Organizația cooperează cu organizații naționale și internaționale, inițiative de cercetare și think-tank-uri pentru a crea sinergii care actualizează și îmbunătățesc permanent politica și cadrul de reglementare necesare pentru adoptarea noilor tehnologii regenerabile și dezvoltarea cu succes a afacerilor membrilor. RWEA produce o mare varietate de instrumente de informare și gestionează campanii care vizează creșterea gradului de conștientizare cu privire la beneficiile energiei eoliene și creșterea acceptării sociale, disiparea miturilor despre energia eoliană și asigurarea accesului la informații credibile. Mai mult, evenimentele sunt o parte majoră a activităților asociației. Conferințele, deplasările și workshop-urile sunt menite să încurajeze schimbul național și internațional de politici, finanțe și evoluții tehnice. RWEA promovează în mod activ proiecte care pregătesc o tranziție structurală și tehnologică, asigurând o dezvoltare socială echitabilă a zonelor dependente de cărbune, obiectivul principal fiind acela de a deschide calea pentru o transformare durabilă a sistemului energetic românesc. Prezentare RWEA

Misiune

Energia eoliană este coloana vertebrală a progresului României către un viitor energetic durabil bazat pe tehnologii regenerabile indigene, nepoluante și competitive, reprezentând o bază solidă pentru o economie și o societate modernă.

image

VALORI

RWEA încearcă să faciliteze politicile și inițiativele care consolidează dezvoltarea piețelor de energie eoliană, infrastructură și tehnologie, care vor permite un viitor mai durabil și mai curat, prin implicarea activă în procesele decizionale la nivel național și european. Pentru a-și îndeplini acest obiectiv, RWEA acționează ca o voce unică ce promovează, alături de membrii, cele mai bune interese ale sectorului energiei eoliene și, într-un câmp mai larg, ale sectorului energiei regenerabile. Un alt obiectiv este dezvoltarea și comunicarea unor politici și inițiative strategice eficiente care influențează procesul politic către menținerea și crearea unor piețe stabile, depășind în același timp barierele din calea implementării energiei eoliene. RWEA își propune, de asemenea, să optimizeze oportunitățile privind cifra de afaceri din sectorul energiei eoliene în ceea ce privește creșterea capacității de producție în următorul deceniu, și să comunice constant beneficiile și potențialul energiei eoliene către un public important și foarte variat: politicieni, formatori de opinie, factori de decizie, companii, mass-media, public, ONG-uri și alte părți interesate. Referitor la angajamentul organizației, RWEA acționează ca rețea centrală legată de provocările aduse de energia eoliană pentru membrii săi și interacționează cu organizații numeroase.

  • libra
  • libra
  • libra
  • libra

CONSILIU DIRECTOR

team

Carlo Pignoloni

Presedinte - Reprezentant Enel Green Power Romania

team

Mirela Grigore

Reprezentant VSB Energie Verde Romania

team

Olga Costriiciuc

Reprezentant VSB Energie Verde Romania

team

Liviu Gavrila

Vicepresedinte - Reprezentant CEZ Romania

team

Dana Dinescu

Reprezentant PNE Wind Romania Energy Holding

team

Andrei Manea

Reprezentant Enel Green Power Romania

team

Răzvan Grecu

Reprezentant Engie Romania

team

Andrei Rapeanu

Reprezentant EDPR Romania

team

Laura Stan

Reprezentant EDPR Romania

team

Dan - Cristian Petre

Reprezentant VESTAS CEU Romania

team

Constantin Urdăreanu

Reprezentant Iberdrola Renewables Romania

team

Lacrimioara Diaconu-Pintea

Reprezentant OX2 AB

team

Radu Enache

Reprezentant Aukera Energy

team

Mario Tocco

Reprezentant Alerion Clean Power RO

Inainte right
right Inapoi

Echipa

team

Camelia Potra

Project Manager

Inainte right
right Inapoi