Anunțuri

Adrian Borotea – SmartiCity

Domnul Adrian Borotea, Vicepresedintele RWEA a acordat televiziunii Digi24 un interviu in emisiunea SmartCity. Temele discutiei au fost legate de: Impactul energiei regenerabile in reducerea facturilor la energie
  • Impactul pozitiv in comunitatea locala acolo unde exista un parc eolian,  taxele platite de aceste parcuri comunitatii este unul substantial fapt ce permite localitatilor sa se dezvolte prin amenajare si creare de infrasturctura moderna.
  • RESinvest – initativa RWEA de a atrage lantul de productie al echipamentelor necesare construirii turbinelor eoliene si a panourilor fotovaltaice aici in Romania.
  • Energia solara  – domnul Adrian Borotea a vorbit despre programul dedicat “prosumatorilor” de AFM (Autoritatea Fondului de Mediu), unde in zona Oltenia a avut o cerere mare, depasind pragul de finantare.
  Reconversia minerilor
  • RWEA impreuna cu Renewable Energy School of Skills, RPIA, PATRES si Universitatea Petrosani au pornit un  proiect denumit RenewAcad, Academia de consiliere si pregatire profesionala pentru surse regenerabile de energie, prin care isi doreste sa converteasca un numar cat mai mare de specialisti mineri in tehnicieni pentru parcurile eoliene si fotovoltaice.