RWEA Anniversary Soiree. 15 Years of Green Impact

23 novth Nov 2023

RWEA Anniversary Soiree. 15 Years of Green Impact

23 Nov 2023

RWEA sărbătorește 15 ani ca voce a industriei energiei eoliane în România

În contextul preocupărilor urgente precum schimbările climatice și noua dinamică politică și economică conturată recent, imperativul de a explora soluții durabile și eficiente devine mai pronunțat ca niciodată. În 15 ani de activitate, RWEA a participat activ la conturarea politicilor naționale și internaționale, angajându-se în dialoguri vitale cu privire la reglementări, strategii de comunicare și cercetări și analize ample pentru a promova extinderea surselor de energie regenerabilă. Servind ca o voce proeminentă pentru tranziția energetică și industria energiei eoliene din România, RWEA reunește în prezent peste 50 de membri dedicați.

RWEA răspunde provocărilor curente din domeniul energiei și anticipează soluții care asigură un viitor mai bun pentru generațiile viitoare. Reunind lideri de piață, furnizori de energie electrică, producători de turbine, dezvoltatori, furnizori de servicii, centre de formare, antreprenori, experți juridici, instituții financiare și firme de consultanță, RWEA reprezintă în mod colectiv 2700 MW din puterea eoliană totală instalată a României, adică 90% din capacitatea de 3000 MW a României.

„În acest moment de celebrare a celor 15 ani de activitate RWEA, este timpul să facem un pas înapoi și să evaluăm impactul nostru asupra evoluției sectorului energiei regenerabile din România. Cred cu tărie că eforturile noastre din trecut nu numai că ne-au oferit o poziție bună în acest moment strategic  ci ne-au dat și oportunitatea de a cataliza creșterea economică prin forța dinamică a industriei noastre regenerabile. Vizionarea unui viitor sistem energetic bazat pe resurse verzi, completat de o rețea sofisticată și digitalizată, tehnologii inteligente și oportunități abundente de locuri de muncă, este calea către progres durabil.” – Liviu Gavrilă, Vicepreședinte, RWEA

Pe măsură ce RWEA continuă să conducă inițiative în peisajul energiei din surse regenerabile, influența și impactul său asupra industriei energetice eoliene din România rămân esențiale, impulsionând angajamentul României pentru un viitor durabil și mai ecologic.

 Asociația va continua să acționeze în sprijinul unei tranziții de succes la energie curată, dar și pentru a   reprezenta mai bine interesele și nevoile industriei în discuțiile cu autoritățile române și la nivel european.

Detaliile legislative care stau la baza dezvoltării surselor regenerabile necesită consecvență și armonizare cu orientările europene, iar RWEA va încerca să semnaleze și să abordeze continuu discrepanțele care ar putea perturba sau periclita dezvoltarea SRE.

Dorim să mulțumim partenerilor și sponsorilor care fac posibilă sărbătorirea RWEA 15: Vestas, EDPR, CEZ Romania, PPC Renewables Romania, Aukera Energy, OX2, PNE, CMS Romania, Nyerges & Partners, Alive Capital, and Wolf Theiss.