Evenimente

26th Apr 2023

Sustainable Finance for Green Ambitions Workshop

26 Apr 2023

Asociatiile de energii regenerabile,  RWEA – Asociația Română pentru Energie Eoliană si RPIA – Asociatia Romana pentru Industria Fotovoltaica – aduc in atenția industriei un nou subiect de interes propunandu-si sa adreseze principalele puncte de actualitate privind finantarea sustenabila a proiectelor regenerabile.

Workshopul “Sustainable Finance for Green Ambitions”, eveniment ce își propune să aduca in prim plan o serie de dezbateri pe tema oportunităților și mecanismelor financiare pentru accelerarea energiei regenerabile în România, evaluând cadrul actual de finanțare verde și modalitățile de a contribui la accelerarea drumului spre decarbonizare.

Finanțarea verde acoperă toate domeniile de activitate cu impact ridicat asupra mediului, de la producerea energiei, la agricultură, silvicultură, transporturi, procese industriale, colectarea deșeurilor și, inclusiv, imobiliare. În contextul ambițiilor europene și al actualului peisaj global, acest sector a devenit un element esențial pentru realizarea investițiilor durabile.

Momentul pentru abordarea subiectului finantarii este oportun, fiind un context amplu in discutie, prin primsa multitudinii si diversitatii programelor de finantare preconizate, dar si din punct de vedere al evenimentelor economice si politice, la nivel european si Mondial. Subiectul privind finantarea este definitoriu pentru bunul parcurs in atingerea tintelor asumate de Romania privind productia de energie din surse regenerabile.